Wat zijn we weer met een gaaf cloud traject gestart!

Een nieuw hybride cloud traject bij Huisman Equipment B.V. met integratie van diverse cloud elementen. Waarbij uiteindelijk de organisatie in staat is om vanuit ICT sneller te acteren op de marktvraag door veel meer richting een Agile werkmethodiek te bewegen. Het nieuwe ontwerp bevat een aantal componenten zoals compute, WAN en data. Om vanuit de cloud gedachte een goede reis te kunnen inrichten zal men actief op zoek moeten naar game changers buiten de huidige basis. Voor Secure Dynamic is dit natuurlijk een mooi traject en gaan we ons einddoel op tijd en met succes bereiken.

Hybride Cloud

De kern van het ontwerp zal het Microsoft landschap zijn met als pijlers, Office 365 en Azure. Office 365 is breed geaccepteerd binnen Huisman en hier worden ook al kosten voor gemaakt. Binnen de licenties is men al gerechtigd op het gebruik van een aantal diensten. Deze worden nog niet (goed) gebruikt. De focus ligt hier dus op het goed inrichten en de daadwerkelijke adoptie door interne medewerkers. Op dat moment zal een groot deel van de gebruikers al in Microsoft Office 365 zitten.

Op het moment van schrijven zijn de eerste stappen tot een Azure Landingszone gemaakt en zal deze geimplementeerd gaan worden. De Azure landingszone creeert een veilige omgeving volledig ingericht op basis van ICT richtlijnen. Hierdoor kan je een algemene standaardisatie doorvoeren binnen je landschap. Uiteindelijk zal ook het WAN een belangrijke plaats innemen in het ontwerp. Dit omdat Huisman wereldwijd opereert en dus ook wereldwijd data wil kunnen aanbieden aan het personeel. Dit natuurlijk wel allemaal op een veilige manier.

Hoe cloud een bedrijf kan helpen om sneller en efficienter een antwoord te kunnen geven. Mooi!

Wil jij ook een cloud transformatie traject starten en heb je onze hulp daarbij nodig? Neem contact met ons op.